New Delhi

 

 


 

 

Efter ankomsten til New Delhi ret sent om aftenen bliver vi indkvarteret på Hotel Caesar Palace i den sydlige del af byen.

Efter morgenmad går turen med bus til den gamle bydel Old Delhi, hvor første stop er ved den berømte moske Jama Masjid - Indiens største moske. Moskeen blev påbegyndt i 1650 af den 5. stormogul af Indien Shah Jahan. Det tog 5.000 arbejdere 6 år at fuldføre opførelsen af moskeen.

Moskeen er bygget af rød sandsten og hvid marmor.

Fra østsiden af moskeen ses Det røde fort.

Med cykeltaxi i New Delhi - og et par Tuc Tuc biler eller hvad det nu er.

Sidst ses India Gate, tegnet af den engelske arkitekt Edwin Lutyen. Dette er et krigsmindesmærke for de mere end 90.000 indiske soldater, der omkom i den britiske hærs tjeneste primært under første verdenskrig.

Det næste besøg er Gurdwara Bangla Sahib, der er sikhernes gyldne tempel i New Delhi.

På østsiden af komplekset ligger der et folkekøkken, kaldet Langar, hvor der tilberedes og serveres mad for alle uanset kaste, tro eller status.

Et af de mest populære elementer i Gurdwara komplekset er bassinet, som kaldes Sarovar. Vandet i bassinet anses for at være helligt og bliver kaldt Amrit. Vandet menes også at have en mirakuløs helbredende virkning. De fleste besøgende i templet tager sig en dukkert i bassinet, før de går ind i selve templet.

Templet kan kun besøges barfodet og iført et tørklæde, der dækker håret.

Sidste stop på denne første dag i New Delhi er det smukke Birla tempel, der er et af de mest populære templer i Indien. Templet er tilegnet Lakshmi Narain, guden Vishnus hustru.

Templet er doneret af en af Indiens store industrialister - familien Birla - og indviet af Mahatma Gandhi i 1939. Gandhi betingede sig, at alle sociale lag i befolkningen skulle have adgang til templet.

   

 

 

Hjem Agra Varanasi Rejseforside